SEO


(Search Engine Optimization)?

 SEO (Search Engine Optimization) qëndron për strategjitë, teknikat dhe taktikat e përdorura për të rritur numrin e vizitorëve në një faqe interneti. Me fjalë të tjera, nëse optimizoni faqen tuaj për SEO, qëllimi juaj është të fitoni pozicionin e parë në faqen e parë të Google, Yahoo ose Bing. Sepse kjo do t’ju sjellë më shumë vizita në faqen e internetit. Ky trafik njihet si trafik organik (Organic Traffic).

 SEO, në veçanti, është një disiplinë specifike e fokusuar në optimizimet e nevojshme për të patur një fushë të shëndoshë teknike dhe shpërndarjen e përmbajtjes që është relevante për përdoruesit dhe përfundimisht tërheq klientët e duhur në biznesin tuaj. Kuptimi i faktorëve të renditjes që lidhen me industrinë tuaj është çelësi për t’u bërë një fushë autoritative. Veçanërisht në industritë konkurruese të tregtisë elektronike, financave dhe shëndetit.

 Pse SEO është e rëndësishme?

 Optimizimi SEO është thelbësor për shkak se:

  • Shumica e përdoruesve të motorëve të kërkimit kanë më shumë gjasa të klikojnë në një nga 5 sugjerimet më të mira në faqet e rezultateve (SERPS). Per te perfituar nga kjo dhe per te fituar vizitorë në faqen tuaj të internetit ose klientë në dyqanin tuaj online ju nevojitet qe faqja juaj te jete në pozicionet më të larta te rezultateve te kerkimit.
  • SEO nuk është vetëm për motorët e kërkimit, por praktikat e mira SEO përmirësojnë përvojën e përdoruesit dhe përdorshmërinë e një faqe interneti.
  • SEO është e mirë për promovimin social të faqes suaj të internetit. Njerëzit që gjejnë faqen tuaj të internetit duke kërkuar Google ose Yahoo kanë më shumë gjasa të promovojnë atë në Facebook, Twitter, Google+ ose kanale të tjera të mediave sociale.
  • SEO mund t’ju bëjë përpara konkurrencës. Nëse dy faqe interneti po shesin të njëjtën gjë, faqja e internetit e optimizuar per motorët e kërkimit ka më shumë gjasa të ketë më shumë konsumatorë dhe të bëjë më shumë shitje.

 Cilat janë fazat kryesore të procesit të optimizimit SEO?

Siç e përmenda më lart, SEO nuk është një proces statik, por një kornizë me rregullat dhe proceset. Për thjeshtësi, SEO mund të ndahet në dy faza kryesore:

 On-site SEO: Çfarë rregulla për të aplikuar në faqen tuaj për ta bërë atë motor kërkimi miqësor. Jane një sërë rregullash qe kane te bejne me rregullimin dhe riparimin e të gjithë sitit kështu që të bëhet sa më “SEO friendly”.

 Off-site SEO: Si të promovoni faqen apo blogun tuaj në mënyrë që të renditet më mirë në rezultatet e kërkimit.

Hapat dhe te gjitha procedurat e optimizimit realizohen me kujdes nga stafi i Immense Platform.

Na Kontaktoni per me teper info